Ny procedure sikrer købers rettigheder

Publiceret 13-09-2016
Nyhed

Børsmæglerforeningen og Finansrådet har lavet en ny procedure, som sikrer køber nogle helt grundlæggende rettigheder i forbindelse med værdipapirhandel. Proceduren er et led i den europæiske harmonisering af grænseoverskridende værdipapirhandel.

Den nye procedure – kaldet Buyer Protection - vil sikre, at køberen af eksempelvis en aktie vil have de fulde rettigheder som aktionær umiddelbart efter købet - selv om det typisk tager to dage at færdiggøre et køb og få aktien leveret. Man vil altså have samme rettigheder som andre aktionærer, selv om aktien ikke er blevet leveret endnu.
 
Det betyder, at man eksempelvis kan deltage i aktieudvidelser på linje med andre aktionærer, selv om købet ikke er fuldt afviklet. 
 
- I Børsmæglerforeningen støtter vi målet om et mere effektivt marked for værdipapirhandel og værdipapirafvikling. Det kræver at vi på tværs af EU-landene efterlever en række fælles standarder, som sikrer en bedre harmonisering. Med den nye procedure bevæger vi os i den retning, siger Børsmæglerforeningens formand, Claus Gregersen.

Stine Luise Goll

PA- og kommunikationsdirektør

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde