Ny forening skal udvikle dansk FinTech

Publiceret 15-09-2016
Nyhed

Syv stærke partnere og fire sponsorer er gået sammen om at skabe Copenhagen Fintech – en ny forening, som skal udvikle et økosystem for FinTech-iværksættere i København.

FinTech – sammensat af Financial Technology – er en af de hurtigst voksende sektorer på verdensplan. Det dækker kort fortalt digitale produkter inden for den finansielle sektor som for eksempel mobilbetalingsløsninger. 
 
-Fremtiden er digital – også i den finansielle sektor. Der ligger et stort potentiale i at udvikle nogle produkter, som kan ændre måden, vi betaler eller driver finansiel virksomhed på, siger den kommende direktør i foreningen, Thomas Krogh Jensen, der tiltræder 1. december.
 
-Danmark har et stort potentiale til at blive et stærkt FinTech centrum i Norden. Med en finansiel infrastruktur i verdensklasse, innovative iværksættere, et fagligt stærkt universitetsmiljø, en digitalt orienteret offentlig sektor, parate it-parate borgere, og en udpegning som et af verdens bedste lande at etablere virksomhed i, er scenen sat, understreger Thomas Krogh Jensen.
 
København er allerede hjemsted for en række FinTech-selskaber, men hvis byen for alvor skal gøre sig bemærket på internationalt plan som et samlingssted for innovation, så kræver det investeringer. Derfor er den nye forening sikret et solidt økonomisk grundlag i form af partnerskaber og sponsoraftaler med en række organisationer og virksomheder. 
 
Blandt initiativtagerne er Københavns Kommune, der håber at se vækst og arbejdspladser i København som et resultat af indsatsen. Tidligere har undersøgelser vist, at FinTech har potentiale til at skabe 10.000 nye job i Danmark.
 
-København skal være centrum for fintech i Norden. Vi har allerede en højt udviklet digital infrastruktur og et stærkt erhvervsmiljø for iværksættere. Vi har dermed rammerne til at tage førertrøjen, og talenterne ligger lige for næsen af os. Copenhagen Fintech skal være med til at styrke både etablerede parter og samle de nye talenter op, siger beskæftigelses- og integrationsborgmester Anna Mee Allerslev.
 
Foreningen lancerer blandt andet et såkaldt co-working space - Copenhagen FinTech Lab, hvor iværksættere kan leje sig ind og blive en del af et FinTech-miljø med sparring fra etablerede virksomheder og andre iværksættere. 
 
Copenhagen FinTech erstatter foreningen CFIR, Copenhagen FinTech, Innovation & Research, der siden 2009 har arbejdet på at sætte FinTech på dagsordenen herhjemme. 
 
Copenhagen Fintech præsenterer sig selv for offentligheden på konferencen Finance IT Day i dag i Industriens Hus på Rådhuspladsen i København. 

Fakta om Copenhagen FinTech:
- Finansrådet, Finansforbundet, Københavns Kommune, Spar Nord, Sparekassen Sjælland, SDC og Nets er partnere i foreningen og har plads i bestyrelsen.
- Djøf, Nordea, Festina Lente og Netcompany er sponsorer
- Copenhagen Fintech får administration i Finanssektorens Hus Amaliegade 7
- Copenhagen Fintech Lab får til huse i Finansforbundets bygninger på Applebys Plads.

Læs meget mere om Copenhagen FinTech Lab på www.cphfintechlab.io

Stine Luise Goll

PA- og kommunikationsdirektør

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde