Nu skal lånetilbuddet være nemmere at forstå

Publiceret 12-02-2016
Nyhed

Erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen har i dag offentliggjort realkredittens nye principper for lånedokumenter. Bl.a. skal en lynguide gøre det nemmere for låntagerne at navigere i lånematerialet.

”De nye principper skal gøre det nemmere for låntageren at forstå og finde rundt i den ganske omfattende information, der følger med et nyt lån. Låntageren får en lynguide, der fortæller, hvordan lånetilbuddet skal læses, og hvor låntageren kan finde oplysninger om det valgte lån og dets betydning for låntagerens økonomi”, siger Ane Arnth Jensen, direktør i Realkreditrådet, og tilføjer:

”Og så bliver det fremhævet, om renten er fast eller variabel, og at andre omkostninger ved lånet kan stige i lånets løbetid. Realkreditinstitutterne skal også formulere sig enkelt og forståeligt og med færrest mulige fagudtryk”.

De nye fælles principper er udarbejdet i et samarbejde mellem Realkreditrådet,  Forbrugerrådet Tænk og Realkreditforeningen og er en opfølgning på rapporten ”Barrierer for forbrugerens mobilitet på det danske realkreditmarked”.

De fælles principper skal træde i kraft senest den 1. februar 2017. 

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde