Nu bliver det mere enkelt at bruge NemID

Publiceret 28-04-2016
Nyhed

Fra midten af juni bliver det muligt for NemID-brugere at vælge en mere enkel og brugervenlig kode til NemID. Den er udviklet til det stigende antal danskere, der bruger NemID via smartphones og tablets.


Med den nye NemID kan du vælge en kode på kun 4 tal i stedet for de minimum 6 tegn (bogstaver, tegn eller tal), som er kravet til kodeordet i dag. Så bliver det lettere at benytte NemID på mobiltelefoner, hvor det kan være besværligt at taste lange koder på den begrænsede skærmplads.
 Frivilligt at ændre adgangskode

Ønsker du at ændre din NemID-kode, skal du vælge en adgangskode på 4 tal. Ellers skal du blot fortsætte med at anvende din sædvanlige NemID-adgangskode. I løbet af efteråret 2016 vil nogle banker spørge dig, om du ønsker at skifte til den nye adgangskode på 4 tal, eller om du foretrækker at beholde din nuværende adgangskode. (Dette vil ske, når du logger på din netbank).
 
Allerede fra slutningen af juni kan alle NemID-brugere skifte deres adgangskode via Selvbetjening på www.nemid.nu. Her kan du selv vælge de 4 tal til din NemID-kode. Du kan altid skifte tilbage til en adgangskode på minimum 6 tegn (tal, tegn og bogstaver) ved blot at skifte din NemID adgangskode i selvbetjeningen påwww.nemid.nu
 

Sikkerheden er på samme høje niveau

Hvis du skifter til den nye adgangskode på 4 tal, skal du anvende denne adgangskode alle steder, hvor du anvender NemID til at logge på med.
 
Sikkerheden i NemID er stadigvæk på samme høje niveau for dig, der vælger at skifte til en adgangskode på 4 tal. Sikkerheden i NemID er ikke alene bestemt af længden af adgangskoden. Nets ændrer også i den bagvedliggende sikkerhed ved blandt andet at nedsætte antallet af gange, der kan indtastes forkert adgangskode, inden NemID spærres.
 
Du skal fortsat anvende NemID-nøglekort, når du logger på hos offentlige myndigheder og i forbindelse med pengeoverførsler i din netbank.
 

Hvornår er min bank klar?

Det vil blive offentliggjort på bankens hjemmeside.

Fakta:

  • Det er frivilligt, om du ønsker at ændre din NemID-kode
  • Du kan selv vælge at ændre din kode fra Selvbetjening påwww.nemid.nu
  • Vælger du at ændre NemID kode, gælder det alle steder, du bruger NemID
  • Du kan altid vælge at gå tilbage til en kode bestående af minimum seks tal og bogstaver
  • Du skal fortsat bruge NemID-nøglekort for at logge på offentlige sider som skat.dk, borger.dk o.l.
  • Du skal bruge NemID-nøglekort, hvis du vil flytte penge fra din netbank.

Læs pressemeddelelsen fra Nets:

Nu bliver det snart lettere at bruge NemID

Stine Luise Goll

PA- og kommunikationsdirektør

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder