Mindre attraktivt at vælge lån med fast rente

Publiceret 28-01-2016
Nyhed

Stigende renteforskel får lån med fast rente til at tabe pusten blandt nye boligejere. Under halvdelen af nye lån var med fast rente i 4. kvartal 2015. Det viser nye tal fra Danmarks Nationalbank.

Renteforskellen mellem fastforrentede og variabelt forrentede lån er steget fra 1,66 pct. point inkl. bidrag i 1. kvartal 2015 til 2,72 pct. point i 4. kvartal. I begyndelsen af 2015 var 71 pct. af alle lån til nye bolighandler med fast rente. I slutningen af året var det tal faldet til 47 pct.

”2015 stod i de fastforrentede låns tegn. Men i takt med at renteforskellen mellem fastforrentede og variabelt forrentede lån er steget det seneste halve år, er det blevet mindre attraktivt at optage lån med fast rente. Det betyder, at flere nye boligejere i dag vælger en løsning med et variabelt forrentet lån, end de gjorde tidligere,” siger Ane Arnth Jensen og fortsætter:

”Halvdelen af alle nye realkreditlån til boligkøb gives med variabel rente. I modsætning til tidligere er det ikke F1 lån, der er populære, men andre lånetyper med variabel rente. Blandt andet er populariteten for lån med halvårlig rentebinding steget markant over de senere år.”

Figur: Udvikling i renteforskellen inkl. bidrag for fastforrentede lån og variabelt forrentede lån, samt andelen af variabelt forrentede lån ved ejerskifte

Kilde: Nationalbanken og Realkreditrådets statistikdatabase.

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde