Mange lånetilbud i 2015

Publiceret 13-01-2016
Nyhed

I 2015 blev der givet 363.103 lånetilbud. Dermed har danskerne ansøgt om ca. 92.000 flere lån end i 2014. Det er især de lave renter i starten af året, der har lagt fundamentet til stigningen. Det viser dagens tal fra Realkreditrådet.

I december måned gav realkreditinstitutterne 15.763 lånetilbud til danskere, der har søgt om realkreditlån. Det er et fald på ca. 3.500 i forhold til november måned, men set over hele året er antallet af lånetilbud vokset i forhold til 2014.

”Realkreditlån var især i starten af 2015 en efterspurgt vare. Den store efterspørgsel skyldtes et længerevarende fald i den lange rente, der kulminerede i en historisk konverteringsaktivitet i slutningen af 2014 og starten af 2015. Samtidig med at mange boligejere benyttede chancen for at få en lavere ydelse, var de lave renter også med til at sætte gang i handelsaktiviteten på boligmarkedet. Det skabte yderligere efterspørgsel efter lånetilbud,” siger Ane Arnth Jensen, direktør i Realkreditrådet.

Den store interesse i starten af året understreges af, at antallet af lånetilbud siden maj har ligget under det gennemsnitlige månedlige antal lånetilbud set over hele året.

”Vi har siden foråret set et fald i lånetilbud, og det tyder altså på, at mange danskere fik stillet deres lånebehov i starten af året. Renterne er dog fortsat lave, og det er positivt for danskerne, at der er mulighed for at finansiere boligdrømme eller ombygninger med et billigt realkreditlån,” siger Ane Arnth Jensen.

Private og virksomheder kan indhente lånetilbud hos realkreditinstitutterne, hvis de ønsker at optage et nyt lån, omlægge deres eksisterende lån eller optage et tillægslån. Antallet af lånetilbud viser derfor interessen for låneoptagelse og omlægning.

Figur: Antal lånetilbud

Kilder: Realkreditrådet og Realkreditforeningen

Note: De vandrette linjer indikerer årsgennemsnittet for det månedlige antal lånetilbud.

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde