Lille prisfald på ejerlejligheder i juni måned

Publiceret 31-08-2016
Nyhed

Prisen på ejerlejligheder er i juni måned faldet med 0,3 pct. Det lille fald i juni måned ændrer dog ikke ved, at prisen på ejerlejligheder generelt er steget i 2016. Det viser dagens tal fra Danmarks Statistik.

Priserne på ejerlejligheder falder en smule i juni. Generelt har prisen på ejerlejligheder dog været stigende. Alligevel mangler ejerlejlighedspriserne fortsat godt 9 pct. for at nå toppen før finanskrisen, hvis man tager højde for den generelle prisudvikling i samfundet.

”Efter en lille opbremsning i prisstigningerne i slutningen af 2015 har vi i den første halvdel af 2016 set, at priserne på ejerlejligheder igen stiger i et højere tempo. På trods af et lille fald i juni er priserne siden årsskiftet i gennemsnit steget med godt 0,8 pct. om måneden. Stigningstakten er dog fortsat lavere end sidste forår, og tages der højde for den generelle prisudvikling, skal priserne stige lidt endnu, før vi når prisniveauet fra før finanskrisen,” siger Ane Arnth Jensen, direktør i Realkreditrådet og fortsætter:

”Den generelle prisstigning på ejerlejligheder i det først halvår af 2016 viser, at efterspørgslen på boliger er høj i landets større byer, hvor de fleste af landets ejerlejligheder ligger.”

Figur: Prisudvikling for ejerlejligheder (2006=100)

Kilde: Danmarks Statistik

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde