Lavt niveau for tvangsauktioner i hele landet

Publiceret 06-09-2016
Nyhed

I august blev der bekendtgjort 206 tvangsauktioner, og dermed når det samlede antal tvangsauktioner op på 1.830 i de første otte måneder af 2016. Det viser dagens tal fra Danmarks Statistik.

”Antallet af tvangsauktioner er på et lavt niveau. De første otte måneder af 2016 har budt på 1.830 tvangsauktioner. Sammenligner vi med samme periode i 2010, hvor antallet af tvangsauktioner toppede efter finanskrisen, er antallet faldet med knap 47 pct. Det er selvfølgelig positivt for danskerne, da det betyder, at færre må gå fra hus og hjem,” siger Ane Arnth Jensen, direktør i Realkreditrådet, og fortsætter:

”Det lave antal tvangsauktioner er et udtryk for, at danskerne er gode til at betale ydelse på deres lån. Kombinationen af lavere renter og en større beskæftigelse er med til at sikre den positive udvikling, der er fremtrædende i alle landets regioner. Det er altså ikke kun i områder, hvor der sælges flere boliger og priserne stiger, at antallet af tvangsauktioner er lavere.”

Figur: Antal tvangsauktioner i årets første otte måneder fordelt på regioner

Kilde: Danmarks Statistik

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde