Iværksættere med god karma

- er værd at støtte

Publiceret 25-08-2016
Blog

25. august arrangerer den amerikanske ambassade i samarbejde med Finansrådet og Fonden for Entreprenørskab "Impact Investor Ball", hvor en række forskellige investorer møder 12 imponerende danske startups, der har som mål at gøre godt og samtidig tjene penge.

Af  Rufus Gifford,  amerikansk ambassadør i Danmark, Ulrik Nødgaard, direktør,  Finansrådet,  og Christian Vintergaard,  adm. direktør,  Fonden for  Entreprenørskab

25. august arrangerer den amerikanske ambassade i samarbejde med Finansrådet og Fonden for Entreprenørskab "Impact Investor Ball", hvor en række forskellige investorer møder 12 imponerende danske startups, der har som mål at gøre godt og samtidig tjene penge. 


Vi tror på, at det vil være første skridt mod større kapitalrisikovillighed og "appetit" efter flere startups blandt banker og investorer, når de med egne øjne ser det store potentiale, der ligger i den unge danske startupscene.
 
Den danske iværksætterscene vokser hurtigt i disse år - det gælder især virksomheder, der har fokus på socialt ansvar, bæredygtighed og miljø. De unge iværksættere vil gerne "Do Good While Doing Business". Se bare en startup som "Too Good To Go".
 
Deres fokus på at reducere madspild og samtidig hjælpe hjemløse går hånd i hånd med en voksende forretning. Der er gode penge i god karma.
 
I spidsen for denne udvikling står især de helt unge iværksættere. I 2015 stod unge under 25 år for 14 pct. af alle nye CVR-registreringer, hvor de i 2011 stod for blot 10 pct. De unge mixer gerne samfundsansvar og iværksætteri. Udviklingen bliver for alvor interessant og meningsfuld, når de unge formår at skabe succesrige virksomheder på deres idéer.
 
Styrk udviklingen
Vi skal sikre, at denne form for entreprenøriel dynamik fortsat rykker. Det kræver fokus på tre områder: uddannelse, kapital og globalt udsyn. 

Uddannelse: Fra dansk forskning ved vi, at hvis elever og studerende møder entreprenørskab i undervisningen, øges sandsynligheden for, at de bliver iværksættere. Forskningen viser også, at jo tidligere, børn og unge kommer i berøring med entreprenørskab, jo større og mere positiv effekt har det.

Derfor er entreprenørskab som en integreret del af undervisningen på alle uddannelsesniveauer essentiel, hvis vi vil skabe flere iværksættere.

Kapital: Manglen på kapital hindrer mange startups i at blive til levedygtige forretninger. Her kan en mindre investering på det rette tidspunkt gøre hele forskellen.

Det handler ikke alene om at have en god idé, men også om at udvikle en klar vision og en strategi for finansiering. Det skaber man i samarbejde med banken og eksterne investorer.

Global vision: Danmark er måske nok et lille land, men landets begejstring for startups afspejler, at vi lever, agerer og rejser i en global verden. Der ligger et uudnyttet potentiale blandt danske iværksættere, der kan styrkes, hvis de nye virksomheder også har blikket rettet mod udlandet.

Ved dette års Global Entrepreneurship Summit i San Francisco, som var arrangeret af USA's udenrigsministerium, sagde Præsident Obama:

"I verden af i dag, hvor vores økonomier har gennemgået dramatiske skift, hvor virksomheder ikke slutter ved grænserne, hvor teknologi og automatisering har forandret stort set alle industrier og vendt op og ned på den måde, hvorpå vi mennesker arbejder og organiserer os, er iværksætteri vækstmotoren? og det, der sætter os i stand til i fællesskab at tackle vores mest presserende globale problemer, lige fra klimaforandringer til fattigdom." 

Vi glæder os til at gøre Impact Investor Ball til en enestående mulighed for at vise verden, at du kan "Do Good While Doing Business." 

Bragt på Børsen.dk 25. august 2016.  

Stine Luise Goll

PA- og kommunikationsdirektør

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde