Hver femte realkreditobligation på udenlandske hænder

Publiceret 29-04-2016
Nyhed

I dag ejer udenlandske investorer realkreditobligationer for 610 mia. kr., og det er 254 mia. kr. mere end for fem år siden. Forsikringsselskaber og pensionskasser har over samme periode øget deres beholdning fra 487 mia. kr. til 639 mia. kr., mens banksektorens andel er lavere end for fem år siden. Det viser dagens tal fra Nationalbankens værdipapirstatistik.

”Fordelingen af ejerne bag realkreditobligationer har ændret sig de seneste fem år. Især udenlandske investorer og pensionskasser har investeret mange penge i realkreditobligationer de seneste år. I dag ejer de hver omtrent en femtedel af realkreditobligationerne. Dermed finansierer de i stigende grad danske boligejeres og virksomheders realkreditlån,” siger Peter Jayaswal, underdirektør i Realkreditrådet og fortsætter:

”De danske realkreditobligationer har ry for at være sikre og let omsættelige. Det gør dem ofte attraktive for alle typer af investorer både i Danmark og udlandet. Det sikrer altså en bred investorskare, så der ikke kun er én stor gruppe, der ejer alle realkreditobligationer.”

Figur: Beholdning af danske realkreditobligationer fordelt på investortyper

Kilde: Danmarks Nationalbank.

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde