Hvem låner ud til danskerne?

Publiceret 28-07-2016
Nyhed

Danske finansielle selskaber, forsikringsselskaber og pensionskasser samt udlandet er de helt store aftagere af de danske realkreditobligationer. De er derfor med til at finansiere danskernes boliglån. Det viser dagens tal fra Danmarks Nationalbank.

I juni stod udlandet bag godt hver femte realkreditkrone, og det samme gjorde de danske forsikringsselskaber og pensionskasser.

”De danske realkreditobligationer er i både ind- og udland kendt for at være sikre og omsættelige. Det gør dem attraktive for mange forskellige typer af investorer,” siger Peter Jayaswal, underdirektør i Realkreditrådet, og fortsætter:

”Samtidig er det brede udvalg af forskellige former for realkreditlån ikke kun en fordel for låntager. Det betyder nemlig også, at de forskellige realkreditobligationer bag lånene kan sælges til en række investorer med forskellige investeringsstrategier. En bred investorskare er med til at sikre et stabilt marked for danske realkreditobligationer”.

Figur: Beholdningen af realkreditobligationer, fordelt på investor

Kilde: Danmarks Nationalbank

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde