Huspriserne stadig et stykke vej fra toppen

Publiceret 12-08-2016
Nyhed

Huspriserne steg med 0,7 pct. i maj, og i forhold til for et år siden er de ca. 4 pct. højere. Priserne på huse er dog fortsat under topniveauet fra 2007. Det viser de aktuelle tal fra Danmarks Statistik.

”Priserne på huse er højere end for et år siden, men de er dog fortsat et stykke under topniveauet fra 2007. Hvis man tager højde for den generelle prisudvikling i samfundet, er priserne 17 pct. lavere end for ni år siden. Samtidig ligger realkreditrenterne nu på et lavere niveau end dengang, og det er således blevet billigere at finansiere sit hus,” siger Peter Jayaswal, underdirektør i Realkreditrådet, og fortsætter:

”Priserne på ejerlejligheder ligger trods de seneste års relativt kraftige udvikling også under topniveauet før finanskrisen, når man korrigerer for den generelle prisudvikling.”

Figur 1: Prisudviklingen for enfamiliehuse (2006=100)

Kilde: Danmarks Statistik og Realkreditrådets beregninger

Figur 2: Prisudviklingen for ejerlejligheder (2006=100)

Kilde: Danmarks Statistik og Realkreditrådets beregninger

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde