Her er investorernes TOP 3 prioriteter i rådgivningen

Publiceret 29-12-2016
Nyhed

Ny investoranalyse fra TNS Gallup kortlægger, hvilke informationer investorer i investeringsforeninger, er mest interesserede i at få rådgivning om.

TOP-3 prioriteterne er:
1. Risiko ved investering 
2. Afkast efter omkostninger
3. Afkast i forhold til markedet


Klik her for stort foto >
 
-Som investor er det naturligvis vigtigt at få de rette informationer, så man har det godt med den investering, man foretager. I bankerne informerer vi om alt fra priser til afkast og risiko. Vi kan se i undersøgelsen, at det er risikoen ved investeringen, der interesserer investorerne mest, siger Jakob Legård Jakobsen, økonomisk direktør i Finansrådet og fortsætter:
 
-Efter risiko kommer afkast efter omkostninger ind på en andenplads. Det er ikke så overraskende. Som investor er man meget interesseret i, hvor meget ens investering kaster af sig efter alle omkostninger er fratrukket, siger Jakob Legård Jakobsen og fortsætter.
 
Undersøgelsen viser, at betalingen til banken, den såkaldte formidlingsprovision, kommer ind på en niende plads på listen over prioriteter hos investorerne.
 
-Så længe formuen vokser, så må det gerne koste lidt.  Rådgivning og formidling koster lidt på afkastet, men det ser ud som om investorerne er med på det, siger Jakob Legård.
Provision, gebyrer og administration trækkes fra afkastet, og det stiller kontinuerligt krav om at bankerne og investeringsforeningerne leverer varen og er omkostningsbevidste.
 
Hos Finansrådet peger man også på, at fortsat konkurrence på investeringsmarkedet derfor er vigtig. Og at en af de smarteste måder, hvorpå investorerne så kan tilbydes endnu flere forskellige investeringsformer til forskellige prisniveauer, er at fjerne den skattemur, der forhindrer såvel import og eksport af investeringsforeninger her i landet.
 
Rådgivning
Undersøgelsen viser også, at 7 ud af 10 adspurgte investorer henter rådgivning i banken. 95 pct. angiver, at de ikke savner yderligere informationer og meget få kan nævne konkret information, som de faktisk savner. 
 
Analysen er gennemført i september 2016 og baseret på svar fra flere end 2.000 private investorer med penge placeret i investeringsforeninger.  Analysen er udført af Gallup for Finansrådet og Investeringsfondsbranchen, IFB. 
 
 
Baggrund: 
• Investoranalysen er gennemført af Gallup for Finansrådet og Investeringsfondsbranchen
• Dataindsamlingen er gennemført over 3 uger i september, 2016
• Undersøgelsen er baseret på en landsrepræsentativ stikprøve på mere end 10.000 personer 18 år+
• Der er foretaget stikprøve på 2032 interviews blandt investorer med investeringsbeviser.

 

Stine Luise Goll

PA- og kommunikationsdirektør

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde