Gode jobtal og lave renter bag stigende huspriser

Publiceret 05-10-2016
Nyhed

Huspriserne steg med 1,6 pct. i juli måned. I forhold til for et år siden er priserne 6,3 pct. højere. Det viser dagens tal fra Danmarks Statistik. Huspriserne stiger nu i alle dele af landet. Det understøttes bl.a. af en positiv udvikling på arbejdsmarkedet.

”Prisen på enfamiliehuse er det seneste år steget med 6,3 pct. Stigningen dækker over, at vi har set stigende priser i seks ud af de første syv måneder af 2016. Selvom prisudviklingen kan svinge fra måned til måned, har det danske boligmarked over længere tid generelt vist positive takter. Det underbygges af, at vi ser fremgang i priserne i alle landets regioner, hvor det tidligere primært var hovedstaden, der trak læsset”, siger Ane Arnth Jensen, direktør i Realkreditrådet.

Udviklingen på boligmarkedet understøttes af det lave renteniveau, men en øget beskæftigelse understøtter også den nuværende positive udvikling.

”Vi må først og fremmest pege på det lave renteniveau, men de stigende boligpriser understøttes bl.a. også af fremgangen på det danske arbejdsmarked. Beskæftigelsen er de senere år steget mest i hovedstaden, men der er også fremgang at spore i landets øvrige regioner. Når flere personer kommer i job og får mulighed for at købe egen bolig, øges efterspørgslen, og det trækker priserne på boligmarkedet op,” siger Ane Arnth Jensen.

Figur: Prisudvikling for enfamiliehuse (2006=100) og antal fuldtidsbeskæftigede lønmodtagere

Kilde: Danmarks Statistik

Note: Fuldtidsbeskæftigede lønmodtagere opgøres på kvartaler (2008K1-2016K2)

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde