Gode forslag vil fremme vækst og børsnoteringer i Danmark

Publiceret 29-04-2016
Nyhed

Børsmæglerforeningen bakker op om de initiativer, som Axcelfuture i dag har offentliggjort for at fremme vækst og børsnoteringer i Danmark. Børsmæglerforeningen betragter udvikling af en stærk aktiekultur som et vigtigt indsatsområde. Det er en forudsætning for velfungerende finansiering af små og mellemstore virksomheder (SMV’er) og dermed for øget vækst.

- Vi er glade for, at Axelfuture tager tråden op og kommer med en række gode forslag til at fremme markedet for børsnoteringer af SMV’ere og dermed for øget vækst i Danmark, siger Børsmæglerforeningens formand Claus Gregersen.

Aktiesparekonto

- Særligt vil vi fremhæve forslaget om en aktiesparekonto, inspireret af den svenske InvesteringsSparKonto (ISK). Uagtet vi mener, at den bedste løsning er en model som den svenske, der inkluderer alle finansielle instrumenter, er det et glimrende første skridt at starte med de selskaber, som ligger uden for C20 indekset, siger Claus Gregersen.

Øget markedsdækning

Børsmæglerforeningens formand peger også på, at øget markedsdækning af de små og mellemstore selskaber på børsen er vigtig for at stimulere investeringslysten. 

- Vi mener, at forslaget om en særlig finansieringsfond til dette formål er et godt initiativ, og vi vil opfordre til bilaterale dialoger om det videre forløb, siger han og fortsætter: 

- Alle i branchen har en vigtig rolle at spille, når vi skal motivere selskaberne til at vælge børsnoteringsalternativet, ligesom vi har en opgave i at medvirke til at udvikle et velfungerende marked for handel og analyse af SMV’er, slutter Claus Gregersen.

Stine Luise Goll

PA- og kommunikationsdirektør

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde