Fremgang på boligmarkedet gavner boligejere med betalingsproblemer

Publiceret 07-01-2016
Nyhed

I 2015 endte 2.455 enfamiliehuse på tvangsauktion. Det er stort set på samme niveau som året før. De sidste to år er antallet af tvangsauktioner lavere end de foregående år. Det viser dagens tal for bekendtgjorte tvangsauktioner fra Danmarks Statistik.

Det lavere niveau af tvangsauktioner er et udtryk for, at færre har problemer med at betale ydelsen på deres realkreditlån. Derudover gør fremgangen på boligmarkedet det lettere at komme af med sin bolig. Det er en fordel for de boligejere, der har problemer med at betale boligydelsen.

”Over de seneste to år har der været færre tvangsauktioner end under finanskrisen. Faktisk skal vi helt tilbage til 2009 for at finde et lavere antal af familier, der ufrivilligt må forlade deres hjem, end vi har set de seneste to år. Det afspejler, at danske boligejere er blevet stadig bedre til at betale ydelsen på deres realkreditlån,” siger Ane Arnth Jensen, direktør i Realkreditrådet, og fortsætter:

”Boligmarkedet kører i et højere gear mange steder i landet. Det betyder, at liggetiden langsomt falder, og at antallet af solgte boliger stiger. Det er godt for familier i økonomiske vanskeligheder, der nu har bedre muligheder for at sælge deres hus på markedsvilkår,” siger Ane Arnth Jensen.

Figur: Antal tvangsauktioner samt liggetid for parcel- og rækkehuse (2004-2015)

Kilde: Danmarks Statistik

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde