Fremgang for fast rente og afdrag

Publiceret 21-01-2016
Nyhed

Der er fremgang for både fast rente og afdrag blandt landets boligejere. Det viser Realkreditrådets udlånsstatistik for 4. kvartal 2015.

De seneste tal for realkreditlån til finansiering af ejerboliger og fritidshuse viser fremgang for lån med fast rente og for lån med afdrag. Der var ca. 4.200 flere lån med fast rente og ca. 6.600 flere lån med afdrag hos de danske boligejere ved udgangen af 4. kvartal 2015 end et kvartal tidligere. Og samtidig er der blevet færre afdragsfrie lån og lån, der ikke har fast rente.

Omkring 38 pct. af det samlede realkreditudlån til boligejerne på knap 1.500 mia. kr. har nu fast rente og 48 pct. har afdrag.

”For to år siden var 32 pct. af realkreditudlånet til boligejerne med fast rente. I dag er den andel forøget til 38 pct. En af forklaringerne er, at den lange rente har været historisk lav, og det har fået en del boligejere til at omlægge til lån med fast rente,” siger Ane Arnth Jensen, direktør i Realkreditrådet, og fortsætter:

”Der har også været fremgang for lån med afdrag. Her er andelen forøget fra 44 pct. til 48 pct. i løbet af de seneste to år. Der er meget fokus på bidragsstigninger i realkreditten, men stigningen afhænger af låntypen. De fastforrentede lån med afdrag er næsten ikke steget i bidrag. Det kan have været medvirkende til, at vi i dag ser et større udlån med fast rente og afdrag.”

Figur: Andelen af udestående udlån til boligejerne med fast rente hhv. afdrag

Kilder: Realkreditrådet og Realkreditforeningen

 

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde