Fremgang for fast rente for de fleste ejendomstyper

Publiceret 25-02-2016
Nyhed

Realkreditudlånet med fast rente er det seneste år steget med 111 mia. kr. Særligt udlånet til ejerboliger og fritidshuse er gået frem, men også inden for andre ejendomskategorier er der fremgang for de fastforrentede lån. Det viser dagens tal fra Danmarks Nationalbank.

Lån med fast rente er igennem det seneste år blevet mere populære, når danskerne tager realkreditlån. Det seneste år er det samlede fastforrentede udlån steget fra ca. 735 mia. kr. til ca. 846 mia. kr. i dag. Dermed er andelen af lån med fast rente nu oppe på 33,5 pct. for alle ejendomskategorier.

”Danske låntagere har i stigende grad valgt lån med fast rente, når de skal finansiere bolig eller anden fast ejendom. Det lave renteniveau, vi har set igennem det seneste år, har gjort det attraktivt at fastlåse sine rentebetalinger langt ud i fremtiden,” siger Ane Arnth Jensen, direktør i Realkreditrådet.

Andelen af lån med fast rente er steget igennem det seneste år. Stigningen begyndte i efteråret 2014, og den er fortsat igennem 2015. Det er især boligejere, der har udnyttet den lave faste rente, men også for andre ejendomskategorier er der tale om en stigning.

”Det er et bredt udsnit af ejendomskategorier, der det seneste år i stigende omfang er blevet finansieret af lån med fast rente. Udover ejerboliger gælder det bl.a. ejendomme inden for kontor og forretning samt private udlejningsejendomme,” siger Ane Arnth Jensen.

Figur: Årlig ændring i procentpoint i andel af lån med fast rente, januar 2015 – januar 2016

Kilde: Nationalbanken

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde