Fortsat fokus på indberetning af transaktioner relateret til hvidvask

Publiceret 23-05-2016
Nyhed

Hvidvasksekretariatet har i dag offentliggjort rapport om tal og aktiviteter vedrørende hvidvask. Rapporten understreger bankernes gode samarbejde med Hvidvasksekretariatet, og det store fokus der er på bekæmpelsen af hvidvask og terrorfinansiering i den finansielle sektor.

Fra 2014 til 2015 er antallet af såvel underretninger som antallet af transaktioner endnu engang steget markant. Bankerne står i dag for ca. 60 pct. af det samlede antal underretninger om mistænkelige transaktioner til Hvidvasksekretariatet, og ikke mindre end 94 pct. af det samlede antal transaktioner i underretningerne stammer fra bankerne. 
 
En del af underretningerne vedrører skattemæssige forhold, som Hvidvasksekretariatet videresender til politiet og/eller SKAT. 
 
I 2015 har SKAT således afsluttet 231 sager, hvori der er indgået underretninger fra Hvidvasksekretariatet. SKAT har i disse sager samlet foretaget reguleringer med et skatteprovenu på 126,5 mio. kr.
 

Stine Luise Goll

PA- og kommunikationsdirektør

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde