Vi benytter cookies til at forbedre brugeroplevelsen.Læs mere om cookies

Fortsat fokus på indberetning af transaktioner relateret til hvidvask

Publiceret 23-05-2016
Nyhed

Hvidvasksekretariatet har i dag offentliggjort rapport om tal og aktiviteter vedrørende hvidvask. Rapporten understreger bankernes gode samarbejde med Hvidvasksekretariatet, og det store fokus der er på bekæmpelsen af hvidvask og terrorfinansiering i den finansielle sektor.

Fra 2014 til 2015 er antallet af såvel underretninger som antallet af transaktioner endnu engang steget markant. Bankerne står i dag for ca. 60 pct. af det samlede antal underretninger om mistænkelige transaktioner til Hvidvasksekretariatet, og ikke mindre end 94 pct. af det samlede antal transaktioner i underretningerne stammer fra bankerne. 
 
En del af underretningerne vedrører skattemæssige forhold, som Hvidvasksekretariatet videresender til politiet og/eller SKAT. 
 
I 2015 har SKAT således afsluttet 231 sager, hvori der er indgået underretninger fra Hvidvasksekretariatet. SKAT har i disse sager samlet foretaget reguleringer med et skatteprovenu på 126,5 mio. kr.
 

Kontakt

Stine Luise Goll

Kommunikationsdirektør

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde