Forbedret økonomi er med til at sikre virksomheden lån

Publiceret 13-04-2016
Nyhed

Nye beregninger fra Finansrådet viser, at en forbedret finansiel situation øger virksomhedernes chance for at få et lån i banken med 35 procentpoint.

Tal fra Danmarks Statistik blandt små og mellemstore virksomheder viser, at hvis virksomhedens finansielle situation har udviklet sig positivt i perioden 2010-2014 resulterede det i, at næsten 60 pct. af virksomhederne fuldt/delvist opnåede lånefinansiering fra banker.

Omvendt er der flere afslag, hvis situationen har udviklet sig til det værre. 

- Når virksomheder går i banken, så bør de alene på baggrund af deres egne tal sidde med en god fornemmelse af, om det resulterer i held med låneansøgningen eller ej. Hvis deres finansielle situation har udviklet sig positivt, så har de langt større succes med at få et nyt lån, end hvis tilfældet er omvendt, siger cheføkonom i Finansrådet Niels Storm Stenbæk. 

Se en guide til, hvordan iværksætteren kan forberede sig til mødet med banken 

Statistiske beregninger fra Finansrådet viser, at sandsynligheden for at få et banklån stiger med over 35 procentpoint med en forbedret finansiel situation, vel og mærke hvis banken lægger virksomhedsejerens vurdering af ændringen i den finansielle situation til grund [1].

Økonomien skal kickstartes

Dansk økonomi kryber af sted med lave vækstrater. Det private forbrug udvikler sig skuffende, eksporten har det svært.

De seneste tal fra Danmarks Statistik viser dog, at fremgangen i virksomhedernes salg fortsætter.

År-til-år væksten i februar måned var således 4,3 pct., hvilket er højere end de forudgående måneder. Alligevel er behovet for vækstreformer til stede. - Bankernes erhvervsudlån har længe været præget af lav efterspørgsel. Et løft skal bl.a. ske via bedre økonomiske udsigter for virksomhederne. Derfor er der behov for, at vi får dansk økonomi op i gear, siger Niels Storm Stenbæk. 

Stine Luise Goll

PA- og kommunikationsdirektør

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde