Flere huse til salg på Sjælland og færre vest for Storebælt

Publiceret 08-11-2016
Nyhed

Lige nu står der 38.109 parcel- og rækkehuse til salg. Det er omtrent lige så mange som for et år siden. Udbuddet af huse stiger på Sjælland og falder vest for Storebælt. Det viser Realkreditrådets boligudbudsstatistik for oktober 2016.

Der er 38.109 huse og 7.244 ejerlejligheder til salg. Det er henholdsvis 0,5 pct. og 0,8 pct. færre end for et år siden.

”På landsplan er antallet af huse med salgsskilt stort set det samme som for et år siden. Det dækker over, at huskøberne har mere at vælge imellem på Sjælland, mens der er færre huse til salg vest for Storebælt og på Bornholm. Det største fald er på Bornholm, mens den største stigning kan findes i Østsjælland,” siger Ane Arnth Jensen, direktør i Realkreditrådet.

Udbudspriserne på huse er i gennemsnit 3,3 pct. højere i forhold til sidste år. Udbudspriserne er højere i 10 ud af 11 landsdele. Stigningen har været højest i Østsjælland, hvor priserne er gået op med 8,7 pct., mens priserne er faldet med 0,8 pct. i Vestjylland. For ejerlejligheder er udbudspriserne 7,5 pct. højere end for et år siden.

”Stigende udbudspriser gør det dyrere for huskøberne. Et typisk hus på 140 kvadratmeter udbydes i dag til omkring 2.048.000 kr. og det er knap 66.000 mere end for et år siden. Udbudspriserne på huse er højere end for et år siden over det meste af Danmark, og det er på Sjælland, at udbudspriserne er blevet sat mest op i løbet af det seneste år,” siger Ane Arnth Jensen.

På landsplan har de huse, der står til salg i dag, været til salg i knap ti måneder, og ejerlejligheder har været til salg i godt fem måneder.

”Udbudstiden for huse er stort set den samme som for et år siden. Der er fortsat mærkbare forskelle mellem landsdelene. Københavns by har den laveste udbudstid med godt tre måneder, mens hussælgerne på Bornholm må væbne sig med mere tålmodighed, da husene på solskinsøen i gennemsnit har stået til salg i knap 13 måneder,” siger Ane Arnth Jensen.

Figur: Ændringen i antal udbudte parcel- og rækkehuse fordelt på regioner, oktober 2015 – oktober 2016.

Kilde: Realkreditrådets boligudbudsstatistik

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde