Flere får fast rente

Publiceret 31-05-2016
Nyhed

Fastforrentede lån vinder frem. Det seneste år er realkreditlån med fast rente steget med 66 mia. kr. og er nu oppe på 853 mia. kr. Det viser dagens tal fra Danmarks Nationalbank.

”Det seneste år har låntagerne i stigende grad valgt fastforrentede lån, og 33,6 pct. af realkreditudlånet er nu med fast rente. Det er en fremgang på godt 2 pct. point i forhold til for et år siden. De lange renter ligger på et attraktivt niveau, og det får mange låntagere til at vælge sikkerhed for renten, så man er beskyttet mod rentestigninger i fremtiden,” siger Ane Arnth Jensen, direktør i Realkreditrådet.

Fremgangen for de fastforrentede lån ses ikke kun blandt boligejerne. Andelen af fastforrentede lån går frem inden for de fleste ejendomskategorier.

”De fleste realkreditlån med fast rente er givet til boligejere, men realkreditten finansierer mange forskellige typer ejendomme. Eksempelvis alment boligbyggeri, privat udlejning samt kontor og forretning, hvor andelen af fastforrentede lån også er steget det seneste år,” siger Ane Arnth Jensen.

Figur: Ændring af andel af fastforrentede realkreditlån april 2015 til april 2016, pct. point

Kilde: Danmarks Nationalbank og egne beregninger

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde