Finansrådet opfordrer Basel Komiteen til at udskyde høringsfrist

Publiceret 25-02-2016
Nyhed

Finansrådet har sammen med de andre nordiske bankforeninger sendt et brev til Basel Komiteen, og opfordret til, at fristen for svar på høringen over revisionen af kapitalkravene til banker og realkreditinstitutter under såkaldte standardmetode for kreditrisiko, udskydes.

Det er nødvendigt, lyder det fra Finansrådet, som peger på at det skal være muligt at vurdere forslaget i sammenhæng med det næste forslag, som Basel Komiteen barsler med, om begrænsninger i brugen af alternativet til standardmetoden, nemlig de såkaldte IRB modeller.
 
- Vi frygter, at Basel Komiteens udspil til revision af IRB metoden vil medføre nye begrænsninger i brugen af metoden, og at der indføres et gulv for kapitalkravet under IRB, der baseres på den nye standardmetode. Det vil betyde, at den nye standardmetode får vidtrækkende konsekvenser for andre institutter, end dem den er beregnet til; nemlig IRB institutter, der står for langt hovedparten af boligfinansieringen i Danmark, siger kontorchef i Finansrådet Michael Friis.
 
- Vi håber at Basel Komiteen vil være lydhøre for vores opfordring om at udskyde høringsfristen. Vi mener ikke, at den proces, der er valgt for høringerne over forslagene til nye kapitalkrav er tilfredsstillende. Det er vigtigt med et samlet overblik af samspillet mellem de forskellige forslag og de konsekvenser de tilsammen vil kunne få, siger kontorchef i Finansrådet Michael Friis.
 
 

Stine Luise Goll

PA- og kommunikationsdirektør

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde