Fald i udlånsrente er godt nyt for vækst og virksomheder

Publiceret 25-05-2016
Nyhed

Tal fra Nationalbanken og Finansrådet viser, at bankernes udlånsrenter på store og små erhvervslån er faldet støt de seneste tre år. Det er godt nyt for virksomhederne og understøtter væksten i Danmark, lyder det fra Finansrådet.

Bankernes udlånsrenter til ikke-finansielle virksomheder faldt i marts måned til et nyt lavpunkt. Det viser de seneste tal fra Nationalbanken. 

-Renten er faldet stødt de sidste tre år, og virksomheder kan derfor lige nu få et erhvervslån til en meget lav rente. En virksomhed, der låner 5 mio. kr. i banken i dag vil i gennemsnit spare 45.000 kr. i renteudgift om året, fastslår Niels Storm Stenbæk. 
 
-Virksomhederne kan hente store besparelser hjem på lån. Pengene kan de i stedet bruge på at udvikle og investere i deres forretning. Det kommer os alle sammen til gode, da det skaber mere vækst i samfundet, siger Niels Storm Stenbæk 
 
Fra 4.kvartal 2013 til 1. kvartal 2016 faldt bankernes gennemsnitlige ud-lånsrente for ikke-finansielle virksomheder næsten 1 pct. point for både store og små lån. Mens renteniveauet naturligt nok er lavere for de helt store lån, der typisk gives til større velkonsoliderede virksomheder, er den gennemsnitlige rente faldet lige meget for lån over og under 7,5 mio. kroner. 
 
Dette er især godt nyt for de små og mellemstore virksomheder, der i overvejende grad søger lånefinansiering gennem bankerne og i mindre grad gennem andre finansieringskilder.

-Det gør det lettere for virksomhederne at afdrage deres lån, giver lavere tab og behov for hensættelser i de danske banker og bidrager dermed til at løfte væksten i Danmark, slutter Niels Storm Stenbæk. 
  
 
Anm.: Eksklusiv repoforretninger
Kilde: Danmarks Nationalbank

 

Stine Luise Goll

PA- og kommunikationsdirektør

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde