Færre muligheder for huskøbere og hurtigere salg

Publiceret 09-02-2016
Nyhed

Der er færre huse til salg i det meste af landet. De er til salg i kortere tid og til højere priser end for et år siden. Det viser Realkreditrådets boligudbudsstatistik for januar 2016.

 

Udbuddet af huse er faldet med 3,6 pct. det seneste år, så der i dag står 36.108 huse til salg.

”Over det meste af landet bliver der solgt flere huse, og det har altså ført til et mindre udbud. Så med andre ord er udbuddet af huse faldet som følge af positive takter og større aktivitet på boligmarkedet. Der er dog fortsat mange muligheder for nye husejere, fordi udbuddet er faldet fra et højt niveau,” forklarer Ane Arnth Jensen, direktør i Realkreditrådet.

Udbuddet af huse er stort set faldet i hele landet. Det seneste år er udbuddet af huse faldet mest i Østsjælland med 8,6 pct. og mindst i Nordsjælland med 1,0 pct.

”Det er et positivt tegn for sælgerne, at huse nu sælges omtrent to uger hurtigere end for et år siden. Huse ligger fortsat til salg i næsten 10½ måned, før de ryger af markedet, så sælgere skal fortsat væbne sig med tålmodighed. Samtidig er der store forskelle på, hvor lang tid det tager at sælge en bolig rundt omkring i landet,” forklarer Ane Arnth Jensen.

I København by er huse i gennemsnit til salg i ca. 3½ måned, mens udbudstider er over et år i Nordjylland. Det seneste år er udbudstiderne for huse i gennemsnit faldet i alle landsdele på nær i Vest- og Sydjylland.

Udbudspriserne på huse er steget i det meste af landet og er på landsplan 3,8 pct. højere end for et år siden.

”Udbudspriserne på huse er krøbet op de seneste par måneder og er mærkbart højere end for et år siden de fleste steder i Danmark. Et gennemsnitlig hus til 2 mio. kr. koster i dag 70.000 kr. mere end for et år siden,” siger Ane Arnth Jensen og fortsætter:

”Udbudspriserne er steget mest i Købehavn by og omegn, hvor de ligger 8-9 pct. højere end for et år siden, men også Østsjælland har oplevet prisstigninger i omegnen af 6 pct. det seneste år.”

I København by står et gennemsnitlig hus på 140 kvadratmeter udbudt til salg til 4,8 mio. kr. På Bornholm kan et hus i samme størrelse købes for knap 1 mio. kr.

Figur: Antallet af parcel- og rækkehuse til salg

Kilde: Realkreditrådet

Note: De vandrette linjer indikerer årsgennemsnittet

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde