Færre huse til salg – især i Jylland og på Fyn

Publiceret 08-06-2016
Nyhed

Stigende udbudspriser og færre huse til salg end for et år siden i mange landsdele. Det viser Realkreditrådets udbudsstatistik for maj 2016.

På landsplan er der i alt 38.776 huse til salg, og det er 565 færre end sidste år. Udbuddet af huse er lavere end for et år siden de fleste steder i landet, bortset fra i Øst- og Nordsjælland samt i København. Her står der mere til salg end for et år siden.

”Der er på landsplan lidt færre huse til salg end for et år siden. I den østlige og nordlige del af Sjælland er udbuddet dog lidt større end for et år siden. Overordnet set er udbuddet af huse faldet over en længere årrække. Og det betyder, at familier på udkig efter et hus ikke har helt så mange muligheder at vælge imellem som tidligere. Samtidig er priserne steget, så køberne skal have flere penge op af lommen. Til gengæld er renten på realkreditlån faldet over en årrække, så boligejere kan finansiere et huskøb til en meget lav rente,” siger Ane Arnth Jensen, direktør i Realkreditrådet.

Det seneste år er udbudspriserne på huse steget med 3,3 pct. Huspriserne er højere end for et år siden i alle landsdele. Et gennemsnitligt hus på 140 kvm. er i dag sat til salg til ca. 2 mio. kr., og det er godt 60.000 kr. mere end for et år siden.

”Udbudspriserne på huse er steget næsten uafbrudt måned for måned det seneste år. Juli og december er faktisk de eneste måneder sidste år, hvor priserne ikke er steget. Priserne på huse er steget mest i København by,” siger Ane Arnth Jensen.

I Københavns Kommune koster en gennemsnitlig ejerlejlighed på 85 kvm. 3,5 mio. kr., og det er 5,1 pct. eller knap 170.000 kr. mere end for et år siden. Også i Århus er udbudspriserne på ejerlejligheder steget. Her er priserne 8,3 pct. højere end for et år siden, og en gennemsnitlig lejlighed på 85 kvm. er sat til salg til ca. 2,6 mio. kr.

”I en lang periode steg udbudspriserne på ejerlejligheder mere i København end i Århus, men det seneste år er priserne faktisk kravlet mest op i Århus. Priserne i Århus er dog fortsat markant lavere end i København,” siger Ane Arnth Jensen.

 

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde