EU-kommissær Hill gæstede Finansrådet

Publiceret 04-03-2016
Nyhed

Finansrådet har i dag haft besøg af EU-kommissær Lord Jonathan Hill. Formålet med besøget var at sætte fokus på den finansielle sektors fremtid, og på hvordan den finansielle regulering kan udformes, så den understøtter vækst i Europa.

Udover EU-kommissær Hill deltog en række topfolk fra den finansielle sektor, herunder direktør for Danske Bank, Tonny Thierry Andersen og formand for Realkreditrådet, Nykredits koncernchef Michael Rasmussen. Til sammen fik de alle sat fokus på kapitalmarkedsunionen og finansiering som vejen til vækst. 

 
 

Vil værne om dansk realkreditsystem

EU-kommissær Hill er ansvarlig for lovgivning om finansiel stabilitet. Han er derfor en central aktør i diskussionen om nye strenge kapitalkrav, som kan vise sig at have afgørende negativ betydning for det danske realkreditsystem.
 
Til arrangementet i Finansrådet gjorde EU-kommissær Hill det klart, at han vil bruge energi på at kæmpe for systemer, der kommer forbrugere og vækst til gavn. Her fremhævede han fordelene ved det danske realkreditsystem og gjorde det klart, at han vil arbejde for, at lovgivning fra EU harmonerer med det unikke danske system.
 
På baggrund af øget regulering og krav fra EU har Finansrådet beregnet, at konsekvensen kan vise sig at være en regning på 85 milliarder kr. i øget kapitalkrav. Det er en regning, som i sidste ende risikerer at ryge videre til kunderne.
 
 
I Finansrådet tager man positivt imod EU-kommissær Hills vilje til at ville beskytte det danske realkreditsystem, men fremhæver fortsat de store risici forude:
 
-Det er vigtigt, at EU’s stærkeste mand på området i dag udviser forståelse og vilje til at ville arbejde for, at øget regulering fra EU hænger sammen med det unikke system, vi har i Danmark. Hvis det lykkes, så kan vi forhindre en kæmpe milliardregning, som i sidste ende vil ramme vores kunder, de danske boligejere, siger direktør i Finansrådet Ulrik Nødgaard.
   
Han påpeger dog samtidig, at den hellige grav ikke er velforvaret trods kommissærens essentielle opbakning i dag.
 
-Vi ved jo af erfaring, at tidligere forslag til kapitalkrav fra Basel-komiteen er blevet implementeret stort set uden ændringer i EU. Så vi er fortsat bekymrede trods de gode meldinger her i dag, siger Ulrik Nødgaard.
 
 


Stine Luise Goll

PA- og kommunikationsdirektør

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde