Ejerne til 90 millioner efterlyses

Publiceret 07-10-2016
Nyhed

Ejerne af 90 millioner kr. efterlyses i dag i Statstidende. Bag efterlysningen står SKAT, som sammen med bankerne har opgjort konti i de danske banker, som mangler en ejermand. Hvis ikke ejerne er fundet inden for et år, ryger pengene i statskassen.

Alle bankkonti skal have tilknyttet navn, adresse og CPR-/CVR-nr. eller lignende, der kan identificere ejerne. For omkring 8.500 konti, svarende til samlet 90 mio. kr. mangler disse oplysninger.
 
- De danske banker har gennemført en omfattende oprydning i deres kundekartotek, og fundet frem til 8.500 konti, hvor det ikke har været muligt at identificere ejerne, lyder det fra skattechef i Finansrådet Kasper Svendsen. 
 
I alt bruges der tre et halvt år på at finde ejerne inden pengene ryger i statskassen. 
 
- Vi gør selvfølgelig alt, hvad vi kan, for at disse penge kommer tilbage til deres rette ejer, men i de tilfælde, hvor det ikke har været muligt efterlyser vi nu offentligt. Hvis ikke nogen melder sig, ryger pengene i statskassen, understreger Kasper Svendsen. 
 

Baggrund: 
Inden ejerne bliver efterlyst i Statstidende skal bankerne have haft kontiene spærret i mindst 2½ år forinden. 

Hvis ejeren ikke har identificeret sig over for pengeinstituttet i denne periode, så bliver kontoen efterlyst i Statstidende i 12 måneder. 

Samlet set bliver der brugt mindst 3½ år på at finde ejerne. 
Når en konto mangler identifikationsoplysninger, så kan det for eksempel skyldes, at en person er fraflyttet landet og ikke har efterladt en ny adresse, eller at der ikke er givet tilstrækkelige informationer, da kontoen blev oprettet. 

Stine Luise Goll

PA- og kommunikationsdirektør

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde