Ejerlejligheder undgår oftest tvangsauktioner

Publiceret 06-04-2016
Nyhed

I marts blev der bekendtgjort 253 tvangsauktioner. Tallet er korrigeret for sæsonudsving. Dermed fortsætter antallet af tvangsauktioner på det lave niveau, vi har set over en længere periode. Det viser dagens tal fra Danmarks Statistik over antallet af bekendtgjorte tvangsauktioner.

 

I de første tre måneder af 2016 blev der bekendtgjort 625 tvangsauktioner for ejerboliger. Heraf var 528 huse, 45 var ejerlejligheder mens 52 var sommerhuse.

”I dag er det huse, der rammes hårdest af tvangsauktioner, mens ejerlejlighederne slipper lettest. Men det har ikke altid været sådan. Da antallet af tvangsauktioner lå på sit højeste i 2010, var det oftest familier i ejerlejligheder, der måtte siger farvel til boligen. Udviklingen for ejerlejligheder skyldes blandt andet, at det i dag er lettere at sælge sin lejlighed, hvis man kommer i økonomiske problemer. Det ses i antallet af solgte ejerlejligheder, som er steget markant siden 2010,” siger Peter Jayaswal, underdirektør i Realkreditrådet og fortsætter:
”De 528 bekendtgjorte tvangsauktioner for huse svarer til, at ét ud af ca. 2.500 huse i dag har været på tvangsauktion, mens de 45 ejerlejligheder svarer til, at kun én ud af 6.500 ejerlejligheder har været ramt af tvangsauktion. Til sammenligning blev godt ét ud af 1.600 huse og én ud af ca. 1.500 ejerlejligheder sat på tvangsauktion i de første tre måneder af 2010.”

Figur: Andel ejerboliger på tvangsauktion samt antal ejerboliger på tvangsauktioner for januar, februar og marts i 2010 og 2015

Kilde: Danmarks Statistik

Anm.: Figuren viser antallet af tvangsauktioner af enfamiliehuse, ejerlejligheder og fritidsboliger sat i forhold til boligbestanden. En andel på 1 pct. svarer til, at én ud af 100 er gået på tvangsauktioner, 0,5 pct. svarer til én ud af 200, osv.

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde