Danske virksomheder sparer tusinder på realkredit

Publiceret 05-01-2016
Nyhed

Realkreditudlånet i Danmark er på 2.562 mia. kr., hvoraf danske virksomheder tegner sig for 43 pct. Det viser Nationalbankens opgørelse af realkreditudlånet for november 2015. Sammenlignet med udlandet sparer virksomhederne tusindvis af kroner i renteudgifter på deres realkreditlån.

”Realkredit er en vigtig kilde til finansiering af de danske virksomheder. De danske virksomheder har realkreditlån for 1.098 mia. kr., og udlånet fordeler sig over et stort antal brancher” siger Ane Arnth Jensen, direktør i Realkreditrådet, og fortsætter:

”Renterne på realkreditlån bliver fastlagt ved salg af obligationer i kapitalmarkedet – det giver virksomhederne lave, markedsbestemte renter. De billige realkreditlån giver lave omkostninger og stiller derved de danske virksomheder godt i konkurrencen med virksomheder i andre lande. Hvis en dansk virksomhed med et variabelt forrentet realkreditlån på 5 mio. kr. skulle betale samme rente som virksomheder i eurolandene, ville det koste virksomheden omkring 60.000 kr. i ekstra renteudgifter.”

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde