Danske seniorer er EU mestre i netbank

Publiceret 12-04-2016
Nyhed

Tal fra EU-Kommissionen fra 2015 viser, at seniorer i Danmark er de mest aktive på deres netbank i EU. Glædeligt at danskere i alle aldre er digitalt kompetente og fx bruger bankernes digitale løsninger, lyder det fra Finansrådet.

Af de 65-74 årige i EU er det danskerne, som er mest aktive i forhold til at bruge netbank. 70,6 % af de 65-74 årige i Danmark brugte i 2015 netbank. Teknologien udvikler sig hver eneste dag, og de danske banker investerer mange ressourcer i fremtidige løsninger. Samtidig lægger bankerne vægt på, at de digitale løsninger er brugervenlige og intuitive for alle.
 
- Det er meget positivt, at danske seniorer i så høj grad bruger netbank. På den måde får de - ligesom resten af befolkningen - adgang til brugervenlige digitale bankløsninger. Brugen af netbank bidrager samtidig til en fortrolighed med digitale løsninger, som medfører stærkere digitale kompetencer for de ældre, siger digitaliseringsdirektør Michael Busk-Jepsen fra Finansrådet.
 
 
Kilde: EU-Kommissionen
 

Stine Luise Goll

PA- og kommunikationsdirektør

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde