Danske mursten hitter i udlandet

Publiceret 29-01-2016
Nyhed

De seneste 5 år har udlandet næsten fordoblet deres beholdning af danske realkreditobligationer.

I december holdt udlandet danske realkreditobligationer for ca. 610 mia. kr. Det svarer til godt 20 pct. af de samlede realkreditudstedelser. Det viser dagens tal fra Danmarks Nationalbank.

”De udenlandske investorer har stor tillid til de danske realkreditobligationer, der har ry for at være både sikre og let omsættelige. Det betyder, at udlandet i dag finansierer godt hver femte realkreditkrone,” siger Ane Arnth Jensen, direktør for Realkreditrådet.

Udlandets interesse for danske realkreditobligationer er ikke noget nyt fænomen. De seneste godt femten år har udlandet støt øget deres beholdning af realkreditobligationer fra godt 130 mia. kr. til omkring 610 mia. kr. i dag.

”Bare inden for de seneste fem år har udlandet næsten fordoblet deres beholdning af danske realkreditobligationer. Og den store efterspørgsel er noget, der i høj grad kommer de danske boligejere og virksomheder til gode. Det giver nemlig lave renter på familiens og virksomhedens realkreditlån og et realkreditsystem, der ligger stabilt i vandet, også i krisetider når bølgerne går højt,” siger Ane Arnth Jensen.

Figur: Udlandets ejerandel af danske realkreditobligationer

Kilde: Danmarks Nationalbank

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde