Danske banker viser fortsat robusthed

Publiceret 15-06-2016
Nyhed

Nationalbankens rapport Finansiel Stabilitet 1. halvår 2016 viser, at den danske banksektor er solid og godt rustet til modgang. Nationalbanken konkluderer, at de systemiske institutter i Danmark har tilstrækkeligt både likviditet og kapital efter gældende krav.

Finansrådet er tilfredst med resultaterne i Nationalbankens stresstest af de danske banker.
 
-Resultaterne af stresstesten viser, at de danske banker er kommet stærkt ud på den anden side af krisen. De har både likviditet og kapital til at låne flere penge ud, siger Finansrådets direktør Ulrik Nødgaard og tilføjer:
 
-De nye tal fra Nationalbanken burde én gang for alle lukke diskussionen om, hvorvidt bankerne er robuste nok.
 
Den store ubekendte faktor er dog kommende regler om kapitalkrav til institutterne, som kan få store konsekvenser, hvis kravene bliver meget stramme.
 
Nationalbanken peger også på, at et kapitalgulv kan skævvride bankernes risikopolitik.
 
-Vi er enige med Nationalbanken i, at et kapitalgulv kan give skæve incitamenter for bankerne, fordi man bevæger sig væk fra risikobaserede kapitalmål, siger Ulrik Nødgaard.
 
 

Stine Luise Goll

PA- og kommunikationsdirektør

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde