Dansk realkredit sikrer billige boliglån

Publiceret 27-06-2016
Nyhed

Danske husholdninger betaler i gennemsnit en rente på 2,3 pct. inkl. bidrag på nye realkreditlån. Det viser dagens tal fra Danmarks Nationalbank for maj 2016.

”Dansk realkredit sikrer de danske husholdninger boligfinansiering til en rente, der i længere tid har ligget på et meget lavt niveau. I maj måned kunne boligkøbere og boligejere optage lån til en gennemsnitlig rente på 2,3 pct. inkl. bidrag,” siger Ane Arnth Jensen, direktør i Realkreditrådet.

Den gennemsnitlige rente afspejler renten på lån med forskellige rentefikseringsperioder. Danske boligejere kan optage et nyt lån med op til et års rentebinding til 1,2 pct. i rente inkl. bidrag. For lån med op til fem års rentebinding ligger renten på 1,4 pct. inkl. bidrag. Renten på et fastforrentet lån er 3,3 pct. inkl. bidrag.

”Fælles for de forskellige lånetyper i realkreditten er, at danske familier kan finansiere deres drømmebolig til nogle af de laveste renter i Europa. Lave renter er godt for både den enkelte familie og danske virksomheder, og de lavere renteomkostninger giver et større økonomisk råderum,” siger Ane Arnth Jensen.

Figur 1: Effektiv rente inkl. bidrag til husholdninger opdelt på rentebindingsperiode

Kilde: Danmarks Nationalbank

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde