Dansk aktiekultur skal ændres

Publiceret 17-03-2016
Nyhed

Alt for få små og mellemstore virksomheder får risikovillig kapital gennem aktiemarkedet. Det hæmmer væksten og jobskabelsen. Den danske aktiekultur skal ændres, lyder det fra Børsmæglerforeningen, som i dag holdt årsmøde.

Finansieringsmiljøet for små og mellemstore virksomheder er ikke optimalt. De mangler risikovillig kapital, og det er et problem, da det hæmmer muligheden for at skabe vækst og arbejdspladser i samfundet. Små og mellemstore virksomheder står for cirka to tredjedele af værditilvæksten og beskæftigelsen i den private sektor.
 
-For at sikre, at disse virksomheder fortsat kan skabe vækst og arbejdspladser i Danmark er det nødvendigt, at de har en fornuftig finansiel stødpude i form af egenkapital eller anden ansvarlig kapital. Det skal vi skabe bedre vilkår for kan lade sig gøre, siger Claus Gregersen, formand for Børsmæglerforeningen. 
 

Vækst, aktiekultur og børsnoteringer

Børsmæglerforeningen slog på årsmødet fast, at små og mellemstore virksomheder skal have bedre betingelser for at gå på børsen og hente kapital til gavn for både arbejdspladser og opsparernes pengepung. Børsmæglerforeningen lancerer derfor en række forslag til, hvordan aktiekulturen i Danmark kan styrkes:
 
-Meget tyder på, at især kompleksiteten i det danske skattesystem og den høje skattesats er en hindring for at skabe en bredere dansk aktiekultur. Med vores forslag forsøger vi at komme med en række bud på, hvordan vi kan dæmme op for disse barrierer og ændre på kulturen, lyder det fra Claus Gregersen.
 
Forslagene handler blandt andet om flere aktieinvesteringer via pensionsindbetalingerne, bedre mulighed for generationsskifte, mindre kompleks beskatning, fradrag for investeringer i små og mellemstore virksomheder og en såkaldt investeringsopsparingskonto. 
 
-Med indførelsen af en dansk pendant til den svenske InvesteringsSparKonto, forhøjelse af loftet på ratepensioner, forenkling af kapitalindkomstbeskatningen og en tilpasning af reglerne om generationsskifte, kan vi øge danskernes lyst til at investere i aktier i mindre virksomheder, og samtidig give disse virksomheder bedre mulighed for at skaffe risikovillig kapital, siger Claus Gregersen.  
 
Hele notatet, om hvordan vi kan styrke dansk aktiekultur, finder du her:
 

Vækst aktiekultur og børsnoteringer – Analyse og forslag til løsninger

 
Yderligere oplysninger:
Kontakt formand for Børsmæglerforeningen Claus Gregersen på telefon: 2122 7073

Stine Luise Goll

PA- og kommunikationsdirektør

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde