Bornholmere og vestjyder mest glade for fastforrentede lån

Publiceret 28-04-2016
Analyse

Der er forskel på tværs af landet, når boligejerne skal vælge realkreditlån. Det viser en særanalyse fra Realkreditrådet.

”Det er blandt bornholmere og vestjyder, at man generelt finder flest, som vælger et fastforrentet realkreditlån. Men interessen for fastforrentede lån varierer også med markedsrenterne. Fx så vi for et år siden, da de lange renter var meget lave, at fire ud af fem nye boliglån på landsplan var med fast rente. I dag vælger to ud af fem boligejere et lån med fast rente,” siger Ane Arnth Jensen og fortsætter:

”Det fastforrentede lån giver sikkerhed for renten i hele lånets løbetid, og man er beskyttet mod rentestigninger. Faktisk vil restgælden falde på et fastforrentet lån, hvis renterne stiger.”

Der er færrest, som vælger fastforrentede lån, i Københavnsområdet og i Nordsjælland.

”Variabelt forrentede lån giver de laveste renter her og nu. Det kan være fornuftigt, hvis man for eksempel vælger at afdrage ekstra på gælden, så privatøkonomien bliver mindre følsom, hvis renten skulle begynde at stige. Ikke to låntagere er ens, så det er individuelt, hvilket realkreditlån, der er det rigtige for den enkelte.” siger Ane Arnth Jensen.

Figur: Fastforrentede låns andel af bruttoudlånet til boligejere, første kvartal 2016

Kilde: Realkreditforeningen og Realkreditrådet og egne beregninger

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde