Boligejerne er gode betalere

Publiceret 29-04-2016
Nyhed

Kun få boligejere er bagud med terminsydelsen på deres realkreditlån, og restanceprocenten er på stort set samme niveau som i de seneste kvartaler. Det viser Realkreditrådets tal for restancer for 1. kvartal 2016.

Restanceprocenten for 1. kvartal 2016 er på 0,23 pct., hvilket betyder, at boligejerne mangler at betale 23 øre for hver 100 kr., der skal betales i terminsydelse til realkreditinstitutterne.

”Det er kun få boligejere, der har problemer med at betale terminen på deres realkreditlån. Der er således kun ca. 3.300 danske boligejere, som ikke har været i stand til at betale til tiden. Det lave renteniveau har givet mulighed for lave ydelser på boligejernes realkreditlån, hvilket har været med til at holde restanceprocenten nede,” siger Peter Jayaswal, underdirektør i Realkreditrådet, og tilføjer:

”Det er positivt, at betalingsproblemerne er på et lavt niveau. Betalingsproblemerne kan senere hen føre til tvangsauktioner med store konsekvenser for de berørte familier.”

Ved udgangen af 1. kvartal 2016 havde realkreditinstitutterne 194 overtagne ejendomme. Det er tre færre i forhold til kvartalet før og et fald på 31 sammenlignet med sidste år.

Figur 1: Restancer for parcel- og rækkehuse, ejerlejligheder og fritidshuse, pct.

Kilde: Realkreditrådet og Realkreditforeningen.

Anm.: Restanceprocenten viser, hvor stor en andel af de samlede ydelser der ikke er betalt senest 3½ måned efter terminen.

 

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde