Billigere at låne til bolig

Publiceret 25-02-2016
Nyhed

Historisk lave renter sikrer danskerne billige boliglån. I januar 2016 var den gennemsnitlige effektive rente for alle nye realkreditlån til danske boligejere 1,94 procent inkl. bidrag; det er et fald på 0,2 procentpoint siden januar 2015. Det viser dagens tal fra Danmarks Nationalbank.

”De lave renter er godt for danske boligejeres pengepung. I dag koster det i gennemsnit 1.140 kroner om måneden efter skat i renteudgifter og bidrag at låne en million kroner. Det er en besparelse på mere end 100 kroner om måneden i forhold til januar 2015,” siger Ane Arnth Jensen, direktør i Realkreditrådet og fortsætter:

”Der er tillid til det danske obligationsmarked, og det gør det attraktivt at investere i Danmark. Den lave rente kommer direkte danskerne til gode, og på den måde er vores realkreditsystem med til at stimulere økonomien.”

Figur: Månedlig rente- og bidragsudgifter på lån af 1 million kroner efter skat for den gennemsnitlige obligationsrente

Kilde: Danmarks Nationalbank

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde