Billige realkreditlån til danskerne

Publiceret 29-07-2016
Nyhed

Danmark er et af de billigste lande at finansiere bolig i. Det viser de seneste rentetal fra Danmarks Nationalbank og Den Europæiske Centralbank.

”Realkreditrenterne er meget lave, og det kommer danske familier til gode. Vores markedsbaserede realkreditsystem sikrer, at danskerne direkte får glæde af de lave renter. De meget lave danske realkreditrenter tåler international sammenligning. Renten på realkreditlån med en rentebinding på over et og til og med fem år ligger fx på gennemsnitlig 1,37 pct. inkl. bidrag. Det er billigere end i både Tyskland og Sverige”, siger Peter Jayaswal, underdirektør i Realkreditrådet, og tilføjer:

”Udover at danskerne får glæde af de lave markedsrenter, kan man i Danmark også vælge et lån med fast rente i 30 år. I øjeblikket fås et fastforrentet 30-årigt lån med en effektiv rente efter skat helt ned omkring 2,3 pct. inkl. bidrag. Det ser man ikke i mange andre lande. Det har den fordel, at danskerne kender deres rente de næste mange år. Samtidig er der den unikke fordel ved de fastforrentede lån, at obligationsrestgælden falder, hvis renterne stiger. Boligejere med fastforrentede lån kan med andre ord vælge at skære en del af deres gæld, hvis renterne stiger, ved at lægge deres lån om”, siger Peter Jayaswal.

Figur: Gennemsnitlige rente på et lån med binding over et år og op til og med fem år

Kilder: European Central Bank og Danmarks Nationalbank.

Anm.: Tal for Danmark er fra juni 2016, mens tal fra øvrige lande er fra maj 2016.

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde