Bekymrende likviditet på obligationsmarkedet

Publiceret 22-08-2016
Nyhed

​Børsmæglerforeningen og Finansrådet har undersøgt, hvordan landets største investorer oplever likviditeten på obligationsmarkedet.

Tendensen er klar: Udviklingen er nedadgående og bekymrende.

En stærk likviditet på obligationsmarkedet er afgørende for, at realkredit-markedet er effektivt, og låntagerne får den bedste finansiering.

- Det er en bekymrende udvikling, vi ser på obligationsmarkedet. Vi skal tage udmeldingerne fra de store investorer meget alvorligt, siger Børsmæglerforeningens bestyrelsesmedlem Peter F. Andersen, direktør i Jyske Bank Markets. 

Investorerne beskriver bl.a. i undersøgelsen, at hvor man for ti år siden kunne lave handler på op til 1 mia. kr. i løbet af få minutter uden at ændre markedsprisen væsentligt, så skal man i dag ikke lave større handler end 100 mio. kr., hvis handlen skal overstås på samme dag og ikke ændre markedsprisen.  

Børsmæglerforeningen stiller en række forslag i rapporten, som kan styrke likviditeten. Sektoren har dels en række ønsker til politikerne, men går også gerne selv forrest og vil drøfte alle forslag, som kan gavne likviditeten.

Blandt andet foreslås det, at antallet af åbne realkreditserier reduceres, der skal anvendes en højere grad af CCP-clearing, og refinansieringsloven bør ændres.

 

Læs hele rapporten her.

 

Stine Luise Goll

PA- og kommunikationsdirektør

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde