Ambitiøs plan med fokus på vækst

Publiceret 30-08-2016
Nyhed

Regeringen har i dag fremlagt sin 2025-plan for Danmark. Finansrådet bakker op om at skabe øget vækst i Danmark og kalder regeringens plan for ambitiøs.

2025-planen skal skabe et økonomisk råderum på 65 milliarder kr. og består af syv overordnede punkter. 

-Vi er rigtig glade for at se en økonomisk plan, der har klare mål for øget vækst i Danmark, siger Finansrådets direktør Ulrik Nødgaard. 

Pension
2025-planen indeholder også nyt pensionsfradrag til danskere under topskattegrænsen. Med et ekstra fradrag skal flere danskere, der ikke betaler topskat, til at indbetale mere til deres pension. I Finansrådet kvitterer man for forslaget – men henviser også til at regeringen bør se på mulighederne for også at hæve loftet for indbetalinger til ratepensioner til 100.000 kr. 

-Indbetalingerne til pensionen begyndte at stagnere, da man sænkede skatteloftet over ratepensionen i 2010 og igen i 2012. Det er problematisk i en tid med lave renter, hvor vi lever længere, og velfærdssamfundets ressourcer er knappe. Derfor foreslår vi, at hæve loftet til 100.000 kr. igen, fastslår Ulrik Nødgaard.


Kapitalforvaltning
Finansrådet har tidligere efterspurgt en justering af skattereglerne, der kan gavne såvel eksport og import af investeringsprodukter til gavn for danske og udenlandske investorer. Alt tyder nu på, at 2025-planen adresserer udfordringen og der afsættes penge til at løse udfordringerne. 

-Danmark har allerede en solid position inden for kapitalforvaltning med et stærkt fagligt miljø og efterspurgte produkter. Med en ændring af reglerne vil denne position blive styrket, og danske kapitalforvaltere vil kunne konkurrere bedre med udlandet. Det vil give øget beskæftigelse i sektoren og bidrage til væksten i Danmark. Samtidig styrker vi København som knudepunkt for kapitalforvaltning, lyder det fra Ulrik Nødgaard.
 
Risikovillig kapital og skat
Finansrådet bakker også op om regeringens intention om at give små nystartede virksomheder bedre adgang til risikovillig kapital ved at indføre et investorfradrag for indskud i små virksomheder.

-Mange mindre virksomheder har svært ved at skabe den fornødne risikovillige kapital. Et investorfradrag kan forhåbentlig hjælpe mange nye virksomheder på rette vej. Det er vigtigt- og nødvendigt, at de mindre virksomheder har en vis egenkapital og anden ansvarlig kapital for at kunne opnå banklån til at vækste, understreger Ulrik Nødgaard. 

-Det vil også skabe vækst, at indføre lavere skat på aktie og kapitalindkomst. Det foreslår regeringen også, og vi bakker op, slutter Ulrik Nødgaard. 
  
 
Følg Finansrådet på Twitter: https://twitter.com/finansraadet 

 

Stine Luise Goll

PA- og kommunikationsdirektør

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde