Afdæmpet udvikling på boligmarkedet

Publiceret 17-03-2016
Nyhed

Priserne på huse faldt i 4. kvartal, mens ejerlejligheder er steget lidt i pris. Det viser Boligmarkedsstatistikken for 4. kvartal 2015.

Huspriserne faldt på landsplan i 4. kvartal, og huspriserne er 0,9 pct. lavere end kvartalet før. Priserne er gået ned i regionerne Sjælland, Syddanmark, Midtjylland og Nordjylland, mens priserne er steget i Region Hovedstaden.

”Den positive udvikling i Region Hovedstaden dækker over stigende huspriser i Københavns omegn, mens priserne falder i København og i Nordsjælland. I resten af landet går priserne generelt lidt ned. På landsplan er husene 6,4 pct. dyrere end i 4. kvartal 2014,” siger Ane Arnth Jensen, direktør i Realkreditrådet, og fortsætter:

”I forhold til for et år siden var der i 4. kvartal 2015 færre huse til salg, og der blev også solgt flere huse end året før. Det viser, at der er aktivitet på markedet, om end det ikke går så stærkt som i første halvdel af 2015.”

Priserne på ejerlejligheder steg i 4. kvartal med 0,3 pct. på landsplan. I Region Hovedstaden og Region Nordjylland steg priserne, mens priserne faldt i regionerne Sjælland, Syddanmark, Midtjylland og Nordjylland. I forhold til for et år siden er ejerlejligheder på landsplan 10,8 pct. dyrere.

I Region Hovedstaden steg priserne på ejerlejligheder samlet med 2,0 pct. Det dækker over prisstigninger på 0,7 pct. i Københavns by, mens priserne steg 2,8 pct. i Københavns omegn og 5,8 pct. i Nordsjælland.

”På ejerlejlighedsmarkedet stiger priserne, men tempoet er også her gået ned i forhold til 1. og 2. kvartal af 2015, hvor priserne steg markant. I Region Hovedstaden ses de laveste prisstigninger i København by, hvor lejlighederne til gengæld er dyrest. Ejerlejlighederne i Københavns omegn og Nordsjælland er billigere, men er steget mere i pris. For det en 85 kvm ejerlejlighed koster i København by, kan man få en lejlighed på omkring 115 kvm i Københavns omegn. Så selvom prisforskellen mellem København og omegnen er blevet lidt mindre i 4. kvartal, får man mere ejerlejlighed for pengene, hvis man ikke nødvendigvis vil bo lige midt i København,” siger Ane Arnth Jensen.

Figur: Andel af kommuner med henholdsvist stigende og faldende priser på parcel-og rækkehuse (kvt. til kvt.). Antal kommuner vises på søjlerne

Kilde: Boligmarkedsstatistikken

Anm.: Antallet af kommuner med data varierer pga. udsving i antallet af handler i kommunerne.

 

 

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde