8.900 færre lån med afdragsfrihed

Publiceret 27-06-2016
Nyhed

Det seneste år har danske familier mindsket deres lån uden afdrag med 11,7 mia. kr., det svarer til ca. 8.900 lån. Det skyldes især et fald i variabelt forrentede lån uden afdrag. Det viser dagens tal fra Danmarks Nationalbank.

Det seneste år er lån til boligejere uden afdrag faldet med 11,7 mia. kr. Dermed er andelen af udlånet med afdragsfrihed faldet fra 53 pct. til 51 pct. af det samlede udlån til ejerboliger.

”De senere år har lån med afdragsfrihed været på retur og alene det seneste år er der blevet ca. 8.900 færre boligejere med afdragsfrie lån. Tilbagegangen skal ses i lyset af, at afdragsfriheden udløber på flere eksisterende lån,” siger Ane Arnth Jensen, direktør i Realkreditrådet.

Det seneste år er omfanget af lån med en kombination af variabel rente og afdragsfrihed blevet 22 mia. kr. mindre. I samme periode er udlånet med faste rente og afdragsfrihed steget med 10,2 mia. kr.

”Tilbagegangen i de afdragsfrie lån skyldes udelukkende, at færre boligejere har lån med en kombination af afdragsfrihed og variabel rente. Omvendt er der faktisk blevet lidt flere lån med fast rente og afdragsfrihed,” siger Ane Arnth Jensen.

Figur: Andel af variabelt forrentede uden afdrag af det samlede realkreditudlån til ejerboliger

Kilde: Danmarks Nationalbank

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde