57.438 boliger til salg

Publiceret 11-04-2016
Nyhed

Der er flere boliger til salg. I marts var der 57.438 boliger at vælge imellem, og det er 3.460 flere end for en måned siden og 888 flere end for et år siden. Det viser Realkreditrådets Boligudbudsstatistik for marts 2016.

Ved udgangen af marts var der 3.460 flere boliger til salg end ved udgangen af februar. Stigningen er fordelt på 1.713 huse, 314 ejerlejligheder og 1.433 fritidshuse.

”Det er blevet forår, og på boligmarkedet betyder det, at der sættes flere boliger til salg oven på de mørke måneder. Sælgerne ved, at foråret lokker flere boligsøgende ud til åbent hus-arrangementer, og at det derfor kan være et godt tidspunkt at sætte boligen til salg,” siger Ane Arnth Jensen, direktør i Realkreditrådet.

Stigningen i antallet af huse til salg i marts 2016 dækker over, at der kom 6.230 nye huse på markedet, mens 4.517 huse blev taget af markedet. I en gennemsnitlig marts måned i de foregående ti år kom der 5.952 nye huse på markedet, mens der blev nedtaget 4.750 huse.

”Der er sat lidt flere huse til salg i marts end i en gennemsnitlig marts måned. Der er samtidig taget lidt færre huse af markedet, end vi normalt ser,” konstaterer Ane Arnth Jensen.
Flere ejerlejligheder og fritidshuse til salg end for et år siden

Sammenligner man med marts måned for et år siden, er der 888 flere boliger til salg. Der er 494 færre huse til salg, mens der er en stigning i udbuddet af ejerlejligheder og fritidshuse på henholdsvis 776 og 606.

”På landsplan er der lidt færre huse til salg end for et år siden. Region Hovedstaden skiller sig dog ud fra udviklingen i resten af landet. I Region Hovedstaden er udbuddet af huse 7 pct. højere end et år tidligere, mens udbuddet af huse er lavere i de øvrige regioner,” siger Ane Arnth Jensen og fortsætter:

”For ejerlejligheder er udbuddet på landsplan 13 pct. højere end året før. Der er et højere udbud i alle regioner undtagen Region Midtjylland, og det er især en stigning i udbuddet på 22 pct. i både Region Hovedstaden og Region Sjælland, der trækker udbuddet op i hele landet.”

Udbudstiderne er lavere for alle boligtyper sammenlignet med både måneden før og et år tidligere. I marts havde et hus i gennemsnit været på markedet i omkring ti måneder, mens ejerlejligheder og fritidshuse i gennemsnit havde været i udbud i henholdsvis fem og 13 måneder.

Figur: Ændringen i boligudbuddet, marts 2015 - marts 2016 (pct.)

Kilde: Realkreditrådet

 

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde