215 tvangsauktioner i maj

Publiceret 06-06-2016
Nyhed

Der blev bekendtgjort 215 tvangsauktioner i maj. Dermed ligger det gennemsnitlige månedlige antal tvangsauktioner i 2016 fortsat på et lavt niveau sammenlignet med 2015. Det viser dagens sæsonkorrigerede tal fra Danmarks Statistik.

”Antallet af tvangsauktioner holder et stabilt lavt niveau. I gennemsnit er antallet faldet med ca. 50 tvangsauktioner i løbet af årets første fem måneder sammenlignet med samme periode i 2015. Så det ser altså indtil videre lovende ud for 2016,” siger Ane Arnth Jensen, direktør i Realkreditrådet og fortsætter:

”Samtidig ender en bekendtgjort tvangsauktion ikke altid med en faktisk tvangsauktion. I nogle tilfælde findes nemlig en anden løsning, så tvangsauktionen undgås. I 2015 blev godt 13 pct. af de bekendtgjorte tvangsauktioner undgået. Det reelle antal tvangsauktioner ligger derfor lidt lavere, end tallene fra Danmark Statistik viser”.

Figur: Sæsonkorrigeret antal bekendtgjorte tvangsauktioner, januar 2004 – maj 2016 samt årsgennemsnit

Kilde: Danmarks Statistik

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde