21Søndag satte fokus på Basel-komitéen

Publiceret 09-05-2016
Nyhed

​TV-programmet ’21 Søndag’ gav 8. maj i et tv-indslag et indblik i Basel-komitéen, hvor størstedelen af al finansiel regulering har sine rødder.

Indslaget besøger Basel og interviewer bl.a. generalsekretær William Coen, der ikke giver meget for nationale særhensyn. 

Danmark ikke er repræsenteret i Basel-komiteen, og de barsler som bekendt med kapitalkrav, der kan få afgørende betydning for den danske finansielle sektor og ikke mindst danskernes boliglån, der ellers er karakteriseret ved lave tab gennem 100 år.

Også Finansrådets direktør Ulrik Nødgaard er med i indslaget og siger blandt andet: 

- Problemet er, at det lidt mere er en gentlemens klub der mødes dernede og sidder og udstrækker de her globale regler, som jo har ganske stor betydning for vækst og beskæftigelse. Det er problematisk, at noget så vigtigt ikke er demokratisk forankret.

Se hele indslaget ”Boligøkonomi – Magtens tårn”

Stine Luise Goll

PA- og kommunikationsdirektør

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde