Ulrik Nødgaard ny direktør i Finansrådet

Publiceret 20-04-2015
Nyhed

Finansrådets bestyrelse har i dag udnævnt Ulrik Nødgaard som ny direktør. Ulrik Nødgaard kommer fra Finanstilsynet, hvor han har været direktør siden 2009.

Igennem stillinger i det daværende økonomi- og erhvervsministerium har han igennem sin karriere beskæftiget sig indgående med forskellige aspekter af den finansielle sektor både i Danmark og på internationalt niveau. Han tiltræder i Finansrådet den 10. august. 
 
-Ulrik har dyb indsigt i de udfordringer og muligheder, sektoren står overfor. Samtidig har han solide strategi– og ledelseskompetencer og er respekteret for sin konstruktive tilgang til at finde fælles løsninger.  Jeg glæder mig meget til samarbejdet og er ikke i tvivl om, at han er den rigtige til at stå i spidsen for at videreudvikle Finansrådet, siger formand Tonny Thierry Andersen. 
 
-Den finansielle sektor spiller en helt central rolle for dansk økonomi. Finansrådet har en væsentlig opgave i at bidrage med sektorens ressourcer og kompetencer i udviklingen af det danske samfund. Det er også en central opgave at bidrage til at håndtere de betydelige regulatoriske og teknologiske udfordringer, som sektoren står overfor.  Det gør det til en ny, spændende udfordring at bidrage til den fortsatte fornyelse af Finansrådet sammen med bestyrelsen og de øvrige medarbejdere, siger Ulrik Nødgaard. 
 
Finansrådets nuværende direktør Jørgen A. Horwitz fortsætter som tidligere oplyst i sin stilling frem til udgangen af juni måned, og frem til Ulriks tiltræden varetager vicedirektør Louise Mogensen den daglige ledelse i samarbejde med formandskabet. 

Yderligere oplysninger:
Pressechef Mikael Winkler, tlf.: 33 70 10 15.

Stine Luise Goll

PA- og kommunikationsdirektør