Stort optag, men få studielejligheder

Publiceret 30-07-2015
Nyhed

Efter sommerferien starter 19.000 nye studerende på en uddannelsesinstitution i København og på Frederiksberg. Det giver øget efterspørgsel efter boliger, men aktuelt er udbuddet af ejerlejligheder meget lavt. Det gælder ikke mindst udbuddet af små lejligheder, som er velegnede studieboliger. Lige nu står der omkring 800 ejerlejligheder på under 75 kvm til salg i København og på Frederiksberg, og det er 26 pct. færre end for et år siden.

Nye tal for den koordinerede tilmelding viser, at der efter sommerferien skal starte ca. 19.000 studerende på uddannelsesinstitutioner i København og på Frederiksberg. Selvom en del af de nye studerende i forvejen bor i hovedstaden, betyder studiestart flere tilflyttere og en øget efterspørgsel på byens lejligheder.

Det stigende antal studerende har over en længere periode bidraget til en massiv nettotilflytning af unge. For 10 år siden nettotilflyttede ca. 10.000 unge til København og Frederiksberg. I dag er der årligt 16.000 nettotilflyttere til byen.

”Stigningen har sat sit præg på boligmarkedet i hovedstaden. For selvom de unge ikke nødvendigvis flytter direkte i en ejerlejlighed, så påvirker tilflytningen alligevel efterspørgslen. Med det stigende antal unge kan det nemlig blive vanskeligere at få plads på et kollegium eller at finde en lejebolig. Det kan i sidste ende betyde, at flere vælger at købe en lejlighed fx som forældrekøb,” siger Peter Jayaswal, underdirektør i Realkreditrådet og fortsætter:

”For familier med forældrekøb i tankerne er det blevet lidt sværere at finde den helt rigtige bolig. Det seneste år er udbuddet af små ejerlejligheder i hovedstaden skrumpet med en fjerdedel.”

Aktuelt står der ca. 800 ejerlejligheder under 75 kvm til salg på Frederiksberg og i København, og det er 26 pct. færre end for et år siden.

”Udover at udbuddet er skrumpet, er priserne på ejerlejligheder i hovedstaden skudt markant i vejret det seneste år. I København er en lejlighed på 60 kvm ca. 380.000 kr. dyrere end for et år siden, og koster i gennemsnit omkring 2,4 mio. kr. Samlet set har unge og deres forældre på udkig efter en lille ejerlejlighed altså ikke alene mindre at vælge imellem, men det er også blevet dyrere,” siger Peter Jayaswal.

 

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde