Stor iværksætterfinale for gymnasieelever i Finansrådet

Publiceret 29-04-2015
Nyhed

Otte gymnasiehold er klar til den danske finale i iværksætterkonkurrencen EBG, European Business Game, torsdag den 30. april i København.

Hvad er den bedste forretningside? Et produkt, der kan minimere energispild fra nedkøling med aircondition? Et filter, der gør det sikkert at drikke forurenet vand? Eller en dims, der kan mindske risikoen for bakteriespredning blandt patienter. Eller noget helt fjerde?

Det bliver afgjort 30. april, når den danske finale i iværksætterkonkurrencen for gymnasieskoler EBG, European Business Game, holdes for 24. gang i Danmark. Det sker i Finansrådets konferencesal i Amaliegade 7 i København fra kl. 9.00 – 14.00 med præmieoverrækkelse.

Omkring 1500 gymnasieelever landet over har dystet siden midten af september, og feltet er nu skrumpet ind til i alt otte hold, der mødes til finalen i Finansrådet, hvor de dyster om hovedpræmien på 25.000 kr. og deltagelse i den internationale EBG-finale, der i år foregår i Kroatien.

Det er ikke nok bare at have fået en kreativ idé. Elevholdene skal på finaledagen præsentere deres produkt over for et dommerpanel, og de skal desuden fremvise en overbevisende forretningsplan med vurdering af afsætningsmuligheder, budgetter og finansiering, ligesom de skal fremlægge en medieplan. En del af opgaven har bl.a. været at drøfte finansieringsmulighederne for produktet sammen med et pengeinstitut.

Under finaleforløbet får deltagerne i øvrigt mulighed for at blive klogere på, hvordan vilkår og muligheder er for iværksættere herhjemme. Politikerne Lotte Rod (R), Peter Hummelgaard Thomsen (S) og Jakob Engel-Schmidt (V) stiller sig nemlig til rådighed for at svare på spørgsmål. Politikerne er også med for at lytte og indsamle gode råd om, hvordan nye undervisningsformer og emner kan være med til at forbedre de gymnasiale uddannelser. 

De otte finalehold kommer fra Herlufholm Skole, Greve Gymnasium, EUC Nord Hjørring, Vestfyns Gymnasium, Sorø Akademi, Aabenraa Statsskole, Viborg Katedralskole og Tradium Randers.

EBG arrangeres af Finansrådet i samarbejde med Foreningen af Lærere i Erhvervsøkonomi (FLE), Driftsøkonomisk Forening (DRØF) og DI Handel.

Program: DK-finale i Finansrådet (pdf)

Stine Luise Goll

PA- og kommunikationsdirektør