Stadig færre enfamilieshuse sættes på tvang

Publiceret 05-02-2015
Nyhed

I løbet af 2014 endte 2.359 enfamilieshuse på tvangsauktion. Det er et fald på over 25 pct. sammenlignet med, da antallet af tvangsauktioner var på sit højeste i 2012. Det viser en opgørelse af Danmarks Statistiks tal for tvangsauktioner i januar 2015.

”Færre og færre enfamilieshuse ender nu på tvangsauktion end for bare et par år siden. Og holder man antallet af enfamilieshuse på tvangsauktion op mod det samlede antal enfamilieshuse, ser vi, at der i 2014 kun var 19 tvangsauktioner pr. 10.000 enfamilieshuse. I 2012 var det tal 27 tvangsauktioner pr. 10.000 enfamilieshuse,” siger Ane Arnth Jensen, direktør i Realkreditrådet, og fortsætter:

”Boligbestanden har været voksende de sidste mange år. Det betyder, at hver tvangsauktion i dag fylder mindre i det samlede billede. Og vi kan da også se, at danskerne i dag er blevet bedre til at betale deres boligydelse. 3.700 boligejere er i dag bagud med betalingerne på deres boliglån, hvilket er det laveste antal i seks år,” forklarer Ane Arnth Jensen.

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde